19 December 2008

Starim ili...?

Krenemo neku noć moja djevojka i ja negdje na piće. Obzirom da stalno izlazimo na isto mjesto (kod Đure u Avanti) odlučili smo da nešto promijenimo pa smo krenuli u fakultativni obilazak Zeničkih kafića. Čuli smo da ima par zanimljivih lokala u "Bananović Centru". Nakon podužeg hodanja i obilaska svih ugostiteljskih objekata odlučili smo da popijemo kafu u jedinom caffeu koji je imao bar malo poznatih faca - OM caffeu. Vjerojatno se nekom u tom centru i sviđa ali meni je tlaka gledat’ ljude kako samo hodaju i tipično za ovu recesijsku besparicu - bleje u izloge.

Nakon popijene kafe slijedio je mnogo teži dio - odluka gdje ići na onaj alkoholni dio večeri? Počeli smo pretresati sve moguće opcije. Za "Gaudeamus" i "Romantic" smo prestari, za “Ten” (bivši “Šen”) nemamo dovoljno dobro auto, "Raffaello" nam je previše pozerski. Za Jazz club nismo ponijeli rudarsku lampu a tamo je mračno k’o u jami Raspotočje, "Bordo" nam je premalen a i nekako previše ljetni caffe, svi lokali u Staroj čaršiji su bili prekriženi i prije razmatranja jer smo u tom dijelu grada non-stop. U novootvorenoj pivnici “Libertas” se još nismo odomaćili tako da su nam ostale dvije solucije: Gatto ili kod Đure u Avanti. Obzirom da nismo imali informacija kako je sada u Gattu sistemom eliminacije odlučismo da (za promjenu) idemo u Avanti.

Ne mogu se oteti utisku da je prije bilo mnogo više mjesta za izaći i da se sad obrnuto proporcionalno rastu grada smanjuje broj normalnih mjesta za provesti one opuštajuće trenutke koji su nam svima u ovim teškim vremenima i te kako potrebna.

Ne znam da li je to ili sam samo naglo ostario...?

3 comments:

  1. ne bih rekla da staris nego da tesko mijenjas navike...

    ReplyDelete
  2. Ma nisi ti naglo ostario, nego si samo ostario :) A tuzna cinjenica je da za "starije" parove u ovom gradu nema mjesta, jer otvoriti takvo mjesto nije bas finansijski opravdano, jbg uzme se kafica ili kisela i cejfi se po dva tri sata, zato se vlasnici lokala odlucuju za onu parali varijantu gdje mladi i razuzdani trose sve para sto imaju takmiceci se ko vise moze popit i ko ce koga castit (u zadnje vrijeme rijetka pojava), ili eventualno lokal za ljude koje je zivot dotjerao na samo dno pa utjehu traze u casici. A sto se tice centra, kuda otici kad je vani hladno i kisa pada :)

    ReplyDelete